Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

Visszagondolás

2011.06.23. 16:56 EQ

2010 decemberében újra megszervezte a Kancellár és az ELTE az IT-Security Coding Contestet, népiesebb nevén a hekkerversenyt. Ez már a 4. alkalom volt. Kasza Péter barátom és jómagam (Bucsay Balázs) immáron 3. alkalommal, reményekkel teli látogattuk meg a versenyt, mivel a 2. versenyen (számunkra első alkalommal) rögtön az első helyet kaparinthattuk meg, második alkalommal vissza szorultunk a 2. helyre, viszont új verseny, új feladatok, új kipihent erő, minden esélyünk megvolt, hogy elnyerjük az első díjat ami összesen 700 000 Ft-ot jelentett. Már a verseny alatt megemlítettem Petinek, hogy mit szólna ha ebből a pénzből körbe járnánk Európát, kis hezitálás nélkül jónak találta az ötletet. Kissé szkeptikusan álltam a dologhoz, mert az egy dolog, hogy én komolyan gondolom, de nem szoktam hozzá ahhoz, hogy az ember látszólagosan gondolkodás nélkül választ adva azt is gondolja amit fog. Szerencsére Peti pont olyan ember aki pont annyi idő alatt gondolja át a dolgokat, mint mások nem gondolják át, szóval a válasz rövid, velős és korrekt volt.

2011. februárjában volt esedékes a díjkiosztó, viszont miskolci létemre nem szívesen utazgatok Pestre, majd haza ha üres marokkal és boldogtalanul teszem meg ezt. Január végén feltelefonáltam egy ismerőst a Kancellárnál, hogy esetleg meg tudja-e mondani, hogy hanyadikok lettünk. Kis várakozás, visszahívás és hezitálás után azt mondta, hogy idén nem volt köze a versenyhez, de utána kérdezett és csak annyit mondtak, hogy mindenképp menjünk a kiosztóra, de többet nem árul el.

Ez természetesen pozitívum volt, reménnyel teli mentünk el az ELTE-re, majd nagy várakozás után kiderült, hogy mi nyertük el a pénzt. Ez egyetlen egy dolgot jelentett. Nem, nem Ferrari próba vezetést, nem is 100rekesz sört, nem indítunk vállalkozást hanem inkább tapasztalatot szerzünk és olyan élményeket amiktől remélhetőleg sosem szabadulunk meg. Ez is az egyik ok, amiért írni kezdtem a blogot. Vagyis megvalósítjuk az Európa túránkat.

Szóval kezdődhet a szervezés.

Címkék: verseny elte nyeremeny visszagondolas kancellar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr393009175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása