Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

júl 19.

2011.07.20. 16:11 EQ

Szóval megvolt a fagyi és a büntetést, szóval irány Hamburg. Szerencsére az autópályák teljesen ingyenesek, egészen Hamburgig levisznek. Alig vártuk hogy átlépjük a határt és sokkal olcsóbb élelmiszert vegyünk magunkhoz, némi benzinnel hiszen a német LPG kutak nem kompatibilisek a töltőfejünkkel.

El is értük Flensburgot ahol minden megfordult, a rosszból jó lett, kezdésként rögtön kaptunk a benzinkúton átalakítófej szettet így lazán tudtunk tankolni ott is olcsón. Kis tekergetés után, életemben először saját magamnak tankoltam, ez a technika sokkal egyszerűbb és biztonságosabb is, mint az európai szabvány ahol könnyen égési sérüléseket okozhat magának az ember ha béna vagy figyelmetlen. A boltban pedig volt vaníliás kóla, így minden jóra fordult.

Tovább Hamburgba, a németek nem túl előzékenyen vezetnek, viszont nyugodtak de erről már írtam. Megtaláltuk a szállást, egy ázsiaiak által üzemeltetett hostel. Érdekes volt mert a recepciós nem tudott elszakadni a telefontól, a "check out time" is "szekát tájm" lett, külön kellett fizetni a huzatokért. És persze minden másért is felszámoltak valamit ha úgy tartotta kedvük. Mindenhol utasító feliratok stbstb. Szobatársaink között volt egy valószínűleg ausztrál csaj aki nem tudott leszakadni a notijáról illetve egy norvég csóka akivel pár szót beszélgettünk a konyhában majd tovább álltunk a városba nézelődni.

Megnéztük az altstadt-ot majd a kikötővárost és átmentünk a neustadtba ami tele volt üzletekkel. Open wifi ha volt akkor loginolós volt vagy szimplán mac szűréses, amúgy minden háló titkosítva volt. Ilyennel sem találkoztunk eddig.

Apám tanácsának hála el lettünk kalauzolva a Szent Petri negyedbe is a Reeperbahn-hoz ami a helyi piroslámpás negyed. Érdekessége, hogy a lányok a POLIZEI stricheltek pont a rendőrállomás/kapitányság mellett... Mentünk egy kört a kocsival, gondoltuk lerakjuk ahol tudjuk és körbenézünk. Egy hely volt csak szabad, és mellette 3-5db néger szaladgált és csekkolta az utakat. Valószínűleg drogot árulhattak, de abszolút nem voltam nyugodt, mivel a kocsit pont mellettük hagytuk (és nem, itt nem a bőrszínről van szó, szimplán a környék és a viselkedésük volt "furcsa"). Mentünk egy gyors kört, a kurvák elég komolyak voltak nagyon akaszkodtak. Ha elment az ember mellettük akkor rögtön megfogták a kezünket, majd tempótól függetlenül sétáltak velünk és kérdezgettek több nyelven és kérleltek hogy maradjunk. Rögtön rájöttünk a trükkre, aki az utca bal oldalán megy a lányok oldalán az valószínűleg alkalmi partnert keres így azokra akaszkodnak, akik pedig a másikon az csak nézelődik és nem préda. Gyorsan átcsaptunk nem prédába, megtettük a kört, a kocsi még egyben volt és visszahúztunk a szállásra ahol kis esti teendők után elkezdtem írni a postot.

Reggel kelés, pakolás szervezés. Nem foglaltunk szállást Brémában így csak drágán voltak, de végül találtunk egy középutat és lefoglaltuk. Kigugliztunk egy szupermarketet ahol reggelit tudtunk vásárolni, ez lett a Reál aminek a választéka sokkal jobb mint otthon. Volt vaníliáskóla, Paulaner szűrt és szűretlen búzasör illetve (Legendary) Duff sör amit el sem akartam hinni :)
Club maté-t kerestem, megkérdeztem egy eladót aki elrohant, mi utána és elkezdte nézegetni a laktóz mentes tejeket, majd közöltem hogy nem erre gondoltam, koffeines ital amit keresünk, erre lekezdte nézegetni a tejeskávékat... Leírtam neki hogy Club mate és kiderült hogy a nagy problémát a Club máte kiejtés okozta mivel ők így használják (furcsa mert minden más rajta kívül értette miről van szó). Végül kiderült hogy nincs raktáron, nézzünk vissza Hétfőn vagy Pénteken. Fail.

Irány Bréma, autópálya, pihenő, kajálás, szembe soron baleset, lassítás, lassulás, gyorsulás Bréma. Most a hostelben vagyunk és esős az idő.

Közben akiket érdekelnek a képek megtekintheti az eddig feltölteni sikerült pontokat itt:

Mapvivo

 

Címkék: németország dánia hamburg hostel bréma flensburg piroslámpásnegyed

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr203083749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása