Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

Visszagondolás (signed)0xff

2011.06.25. 13:16 EQ

Legelső lépésben egy útiterv szükséges, hogy mégis merre megyünk. Alapból 13ezer km volt betervezve, de valószínűleg vagyok olyan szerencsés, hogy fél évet Írországban tölthetek, így az UK/Nagy-Britannia "kiesik" a körből, szóval redukáltuk 10ezerre. Persze ez egy egyszerűsített útvonal, valószínűleg a járulékos kocsikázással sokkal többet fogunk menni. Bárki meghallja annyit fűz hozzá, hogy:
- csak az utat fogjátok látni
- őrült vagy hogy ennyit fogsz vezetni (igen, Petinek nincs jogsija, de abszolút nem zavar)
Most megjegyezném, hogy ezek szimplán csak idegesítenek, nem segítenek semmiben. Pont abban a korban vagyunk, amikor mind fizikailag, lelkileg, pénzügyileg (hál istennek) nomeg időügyileg megtehetjük és meg is fogjuk. Ha nem jutunk végig az útvonalon akkor ez van, mindenképpen fogunk olyan dolgokat látni, amiket amúgy meg nem látnánk ha érdekelnének a fent felsorolt "tanácsok" és maradnánk a seggünkön.

Jól állok, diplomamunkámat kell (elkezdeni) befejezni illetve remélhetőleg Erasmust végigcsinálni, majd államvizsgázni. Lényegében van egy évem az egészre. Peti ennél keményebben tolja, diplomamunka, utolsó féléves vizsgák, államvizsga, doktori felvételi, szóval nem bővelkedik az időben.

Időben szóltam, hogy kezdjük el a szervezést, mert nekem még esetleg, de neki nem lesz ideje, de nem nagyon hallgatott rám :) Hosszabb kérlelés után végre rábírtam, hogy készítsen egy listát arról, hogy mit is szeretne megnézni és hol. Ez a lista el is készült, persze vim-mel írta Peti wiki pluginnel, de hát nem is kellett volna meglepődnöm, ő mindig talál valamit ami számomra újdonság :D

Lehetetlenségnek és annál is nagyobb hülyeségnek tartom azt, hogyha pontról pontra, percről percre terveznénk meg az utat, semmi hely ismerettel. Mindig történhet valami váratlan dolog, mindig lehet hogy valahol túl jól érezzük magunkat és szeretnénk még maradni, vagy esetleg egy kedves felajánlással élünk. Szóval az útvonal iránya és pontjai fixek, köztes út változhat és az időpontok rugalmasak, de a láncnak megfelelőek maradnak elképzeléseink szerint.

Az útvonal a következőnek ígérkezik, ország szintű lebontásban:
Magyarország - Szlovákia - Lengyelország - Németország - Svédország (érintőlegesen alsó csúcsa) - Dánia - Németország - Belgium - Hollandia - Luxemburg - Franciaország - Spanyolország - Portugália - Spanyolország - Franciaország - Olaszország - Horvátország - Szlovénia - Magyarország

Az utat kocsival szándékozzuk megtenni, de erről később bővebben...

Útvonal megvan, látnivalókat tudjuk miket szeretnék, vagy legalábbis körvonalaztuk.
Szállás ami kétséges, autópályák/autóutak/kompok díjainak kell utána nézni.
Étel ital meg úgyis ahogy adódik, kisbolt, nagybolt, különlegességek, étterem, gyorsétterem teljesen mindegy a számomra csak olyat kapjak amihez itthon nem jutok hozzá. Mint említettem a tapasztalat ami fontos minden téren, így a gasztronómiában is.

 

Címkék: tervezes utvonal visszagondolas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr643013529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása