Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

A náci üdülő romjai

2011.07.17. 19:33 mrschyte

Prorára este 8 óra felé érkeztünk meg. Leparkoltunk az autóval és elindultunk az első utcán a tengerpart felé. Az utca végén egy diákszálló kemping fogadott minket, amely sajnos tele volt.  A prorai üdülő épületei el vannak kerítve; a jobb állapotban lévők a kemping területén vannak, az omladozó építmények pedig külön vannak elzárva.

A kemping kerítése és egy romos épület között sikerült kijutnunk a partra. A tengerpart láttán persze Balázsból megint előbújt a kagylomán / shellofil hajlam. A partra vezető úton két bejutási lehetőséget is láttunk a romos épületbe. Az első lehetőség a kerítés alatt kiásott lyuk, a második pedig egy betonfal melletti laza kerítés volt. Mi az egyszerűbb, második opciót választottuk.

Az épület nem volt valami jó állapotban. Sok helyen beomlott a vasbeton tető, hatalmas lyukak tátongtak mindenhol. A tetőre nem mertünk felmászni, mivel eléggé rozogának tűnt, ami megmaradt a lépcsőből.

Az urbexelés után visszaindultunk a kocsihoz. Az éppen bejárt épület kerítése mellett sétálva, egy a tetőn sétáló emberre lettünk figyelmesek. A csákó észre vette, hogy őt nézzük, erre elbújt, mint, ha nem láttuk volna, hogy ott van. Gondoltam azért integetek neki :)

Kérdés volt, hogy hol állítsuk fel a sátrat. Balázs ötlete az volt, hogy cuccoljunk be az előző épületbe. Kis séta után azonban találtunk egy parkolót, ahol páran már parkoltak kempingeztek. Elindultunk a parkoló felé, azonban feltűnt egy rendőr autó és inkább megvártuk mi történik.  Kiderült, hogy nem a kempingezőket keresik és nyugodtan maradhatunk 1 éjszakát.

Felállítottuk a sátrunkat és nekiláttunk a határ mellett vett hús megsütésének a kínai egyszer használatos grillünkön. Itt volt az ideje a korábban beszerzett Lengyel sörök kóstolásának is.

Miután megvacsoráztunk, még tettünk egy éjszakai sétát a parton, majd nyugovóra tértünk.

Másnap reggel összecsomagoltunk és gyalog elindultunk a diákszálló felé,
megnézni az "ép" épületeket. 2008-ban a Binz-i önkormányzat tervbe vette, hogy felújítja az üdülőt és ebből már 1-2 épület el is készült. A többi viszonylag jó állapotban van. Sajnos ezek közül nem sikerült bejutnunk egyikbe sem, mivel az első két szinten az ablakok be voltak deszkázva, az ajtókon pedig lakat lógott. A lakatokat nem sikerült felpickelni, mivel sok bámészkodó német járt arra és az idő is sürgetett.

Ezután visszaindultunk az autóhoz és elindultunk Puttgardenbe.

Címkék: németország náci tengerpart grillezés kemping lockpicking katicás prora biedronka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr253075044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása