Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

Olaszország II.

2011.08.09. 18:06 EQ

Velencében pozitívan csalódtam. Jártam már ott gyerekkoromban kétszer minimum, de a bűzön, kis utcákon és a hidakon kívül egyedül a telefonkártyákra emlékeztem. Mint kiderült Velencének is elég sok része van, a leghíresebb a sziget, St. Lucia. Mi Mestrén találtunk szállást, így már olcsónak gondoltuk, hiszen kb a felét fizettük az előzőnek. A recepciósok nagyon segítőkészek voltak illetve biztonságtudatosok, mivel a wifi pw kb 16-20karakteres volt elég nagy entrópiával rendelkezett. Kértem kis információt a belvárosról, lepakoltunk és megnéztük neten, hogy hol is lehetne venni töltőt a kocsihoz. Elindultunk gyalog de 1,5óra séta után meguntuk a dolgot, mivel semmivel nem jutottunk előrébb, egy szervízben azt mondták hogy ideadják a töltőt 5euróért 1napra. Ezzel az üzlettel annyi volt a gond, hogy holnap is van nap és nem egyszeri alkalomra kell valószínűleg sajnos. Végül is belöktük az autót és végigjártuk a várost, majd az Auchan mellett találtunk egy nagyobb autókellék üzletet ahol megvettük a legolcsóbb töltőt, mivel kis teljesítményű akksi van a gépben, nem is kell ennél több. Két fokozatos, nyuszi fokozat meg csiga fokozat az extra kedvéért. Kocsit és a töltőt visszavittük és letettük, irány a vasút állomás.

A vasútállomás elég közel volt a Hotel Columbohoz, 10perc séta. Jegyet kellett vennünk, hogy eljussunk St. Lucia-ra, csak hogy a papírt amin rajta volt ez a név nem hoztuk, így nem voltunk biztosak a dolgunkban. Beálltunk az automatákhoz (gyorsabb mint a sor ami a pénztárosokhoz vezetett) ahol elég érdekes windows command line-ok voltak a képernyőn. Mellettünk lévő csóka viccesen megjegyezte hogy olasz szoftver, majd mondtam hogy a magyar is ilyen :) Közölte hogy nem működnek, azért vár ő is az egyetlenre ami működik. Végülis nekünk működött a dolog, csak nem tudtuk hova kérjük a jegyet. 3db Venice lehetőség volt, gondoltam ha már ilyen jól összebarátkoztunk az ismeretlen fószerral megkérdeztem hogy mégis hova kérjük a jegyet. Mire ő rávágta hogy Venice simán, én a St. Lucia-ra szavaztam mert valami St derengett, Peti szerint meg épp ott voltunk (nyílván nem, mert tudtam hogy Mestre ahol állunk). Igazából szerintem teljesen mindegy lett volna, mert településen belülre szólt volna a jegy 1óra időtartamra, szóval arra mentünk volna bármelyikkel amerre akarunk. A fószer azt is közölte hogy gyalog is tudunk menni és nincs messze (dehogynem...) vagy busszal, mert az gyorsabb (abszolút nem igaz). Vicces kedvében volt, de nem értékeltük. Végülis odajött egy helyi alkalmazott és közölte hogy nem lehet itt oda jegyet venni, menjünk az információba vagy ide vagy oda, de semmiképp se itt vegyük a pénztárnál a jegyet. WTF???

Kimentünk, megkérdeztem a rendőröket mit gondolna, és visszaküldtek. Beálltunk a sorba, kértük a jegyet és gond nélkül megkaptuk. Emeletes vonat, 10perc és St Lucia. Sajnos Velence nem egy Párizs itt legomboltak némi pénzt a helyi térképért, sajnos nincs túl sok üzleti érzékük illetve használhatatlan is volt amit adtak, mivel semmi nevezetesség nem volt rajta jelölve.

Végül elmentünk a Szent Márk térre és vissza. az úton elég sok helyet láttunk sok érdekességgel. Visszafele már meg volt a jegy, de bizonytalanok voltunk melyik vonatra szálljunk, kis segítséggel kiderült hogy mindegyik jó nekünk (nyilván, mivel más merre nem visz sin). Vissza a szállásra, beparkoltunk az ablakunk alá ahonnan hosszabbítóval töltöttük az akksit egész este nyuszi fokozaton. 2db meleg belga sör mellett elég szépen becsíptünk. Nem csak melegben hat a sör, hanem a meleg sör is hasonlóan hat...

Reggel nagy örömünkre indult a kocsi ahogy kell, pakolás és indulás Ljubljanába. Megnézem a térképet, éppen útba esik Trieszt is, így oda is benéztünk.

Trieszt egy nagy Budapest tengerrel az oldalában. Megszokott nagyváros, nagy séta, az összes bolt zárva 1től fél5ig. A parkolás volt érdekes, mivel a parkolóban le kellett adni a kocsi kulcsot is, ami nem igazán tetszett de végül belementünk. Szép város, de tényleg nem egy nagy extra amit láttunk belőle. Viszont eléggé hegy mellé van orientálva, oda vissza út olyan 30-40fokos emelkedőn-lejtőn tettük meg :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr873137610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása