Hackerek európa körül

Két magyar hacker útja és élményei Nyugat-Európában. Elképzeléshez méreten kevés pénzzel, de annál több önbizalommal megindulunk Nyugat-Európába és felfedezzük a számunkra egyenlőre ismeretlen vidéket :)

Friss topikok

Luxembourg

2011.08.01. 08:00 EQ

Charleroi után Luxembourgnak vettük az irányt. Sajnos szállást nem találtunk Luxembourg városban előre, csak Wiltzben, ami eléggé északra fekszik hozzá képest, olyan 50km-re. Reggel összeszedelőzködtünk Charleroiban, olyan 11körül felkeltünk, Spike már régen ügyködött a gépen és 10percenként közölte hogy sajnos Luxembourg cityben a Syn2cat hsp-t nem éri el. Minket ez annyira nem izgatott fel, inkább őt, közöltük hogy kellene bolt és ajánljon nekünk valamit ha tud, meg persze bármit kér hozzuk. A közelben található volt egy nagyobb választékkal rendelkező kis és nagyker, olyasmi mint odahaza a Metro, csak packokban veheted a legtöbb dolgot. Körülnéztünk, vettünk pár packnyi sört az útra, mégis csak Belga sörök, jók lesznek azok a jövőben is :)
Visszafele mivel Charleroi kb mindenhol egyirányú egy óriási kört sikerült tennünk többszöri nekipróbálkozások mellett... Visszaérkezve a hspbe, Spike közölte, hogy szerzett nekünk szállást mind Párizsban mind, Toulouseban. Személy szerint én nagyon meglepődtem, és nem bírtam hálálkodni. Cserében csak két borítékot kell eljuttatni az ott lévő hsp-kbe. A syn2cat még mindig elérhetetlen volt.
Belgiumban is ingyenes minden autópálya, szóval suhantunk a határ felé, majd országút, Wiltz és a hostel keresése. A hostelnek a címe stimmelt, de a neve közel sem ahhoz képest amit foglaltunk. A leányzó nem is találta a foglalásunk, de mondta hogy semmi gond, kifizettük azt amennyit az email tartalmazott majd kaptuk a szobakulcsot. Két ágyasz szoba, közös fürdővel a folyosón. Az épületek régiek voltak amiben voltak a szobák, de gyönyörű szépen felújítva ízlésessé, fel sem tűnt hogy sok 10éves épületekről van szó. Az ár tartalmazta a reggelit is, ami külön meglepetés volt. Eddig is tudok, hogy Luxembourg jó hely, de nem is kellett csalódnunk.
Lepakoltuk a cuccaink és visszaültünk az autóba, hogy eljussunk a fővárosba. Az országnak nincs sok autópályája, de felesleges is, mert az utak kiváló minőségűek, autó nincs rengeteg, sebesség korlátozások és táblák teljesen ésszerűek. Olyan 1óra alatt meg is tettük az utat, ahol ismét nem kellett csalódnunk. Csak az óvárost néztük meg illetve az onnan látható többi részt, de gyönyörű szép helynek mutatkozott így is. Már az oda út sem volt semmi, a város 2óra alatt (sajnos csak ennyink maradt rá) teljesen lenyűgözött minket. A visszautat autópálya nélkül, csak országúton tettük meg, nem sokkal volt így hosszabb olyan 10-20perccel, viszont a látvány megérte. Szép faluk, városok, gyönyörű természetben vezető utak, pont amiben élmény az utazás is.
Wiltz városában egyetlen egy “snackbar” magyarul kocsma volt nyitva ahol kaja is volt kapható, így euróért ettünk 1-1hamburgert.
Reggel kelés, szeking (checking) out és indulás Párizsba.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://heksg.blog.hu/api/trackback/id/tr703109367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása